Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

BANJIR DI KELANTAN N TEGANU

Hujung minggu baru-baru ni, kami tiga beranak balik kampung husband..nun di jauh di kelate. Tapi pun xsempat nk gi memane sbb ujan n banjir....so terperaplah kat rumah tengok syiling n layan nyamuk-nyamuk kelate tuh...
Ilham kesejukkan....
Banjir di teganu...
Banjir lagik di teganu
Banjir lagik...
Ilham kesejukkan ..pakai sweater baru...
Walaupun ujan trun, tp aku sempat lagik gi Kb tuk beli belah. Asal hajat dihati nk beli jersey tuk kak lin, tp disebabkan harga agak mahal di Kb,so, xdapat beli.

Tudung yang aku pakai diimport dari pasar siti khadijah. RM 22. So colourful. 


Brooch dari Pasar Siti Khadijah. So cheap. Only RM 5.00 ringgit.
Ni pun hasil dari Pasar Siti Khadijah. Actually aku ingat RM 5.00 jugak sbb xder price tag. Rupa-rupanya RM 15. huhu Rasa rugi lak. 
tudung dari Pasar siti khadijah. Rainbow color..RM 18.00 :D

Why SHAKLEE

Dah lama benor tak update blog. Apolah kono aku ni. Buzy sangat lately. huhuuh sebenarnya buzy melayan SHAKLEE...Promote sana sini..dgn harapan ada rezki aku dalam Shaklee. 
So, mlm yang hening lagi sunyi ditemani Ilham yang nyenyak tdiur...boleh la update blog. Walaupun idea nk tulis mcm xder jer.... Even slalu ada je idea nk tulis blog tp banyak sangat halangan. Dan halangan paling besar adalah MALAS. MALAS mau taip n MALAS mau fikir ayat. Tu yg otak makin berkarat. Puncanya MALAS. Dan lagi satu halanga adlah Ilham huhuhu. Suka sangat ngn laptop...xleh tgk papa n mama pegang laptop. Mesti nk dtg....
So, sementara sayang mama tengah tidur ni boleh la mama update blog. Sebenarnya dah lama aku nak share kenape aku jadi pengedar SHAKLEE? Kenape aku beria-ria promote SHAKLEE? tp sampai sekrng blum share lagik. Tunggu yek... aku ada sebab dan asbab yang kukuh why i join shaklee? 


MEMBACA JAMBATAN ILMU

Emmm sampai hari ini dan ke saat ini aku selalu dan masih bertanya pada suami aku kenapa membaca tu jambatan ilmu? kenapa bangsa berjaya tu adalah bangsa membaca?  sampai sekarang aku masih belum dapat jawapan yang memuaskan hati...
ayat pertama Al-Quran yang Allah turunkan ialah Iq'ra  iaitu 'Bacalah'
So, nampak sangat pentingnya membaca tu. Tapi untuk apa. 
Pernah masa aku jadi pensyarah kat ITP, ada sorang student tanya aku ? "Cik, kenapa kami kena belajar semua ni? Klo keja ada ke benda-benda ni smua " Masa tu aku mengajar sbjek Pengaturcaraan C++ utk budak-budak diploma Mekatronik. Sama macam aku masa dok U. Belajar macam-macam, teori litar la, peranti elektronik la, matematik la, statistik la, mcm-mcm lagi. Tapi klo ikutkan satu benda pun tak diaplikasikan dalam hidup. Klo pegi makan kedai mamak pun, sekadar cukup tahu tambah tolak pun dah cukup. Bukan kena wat carta pai pun klo nk makan nasi lemak. Apatah lagi klo belaja C++.  Klo bahasa inggeris mmg logi…

TESTIMONI KOLAGEN

ini adalah testimoni pengguna yg mengambil kolagen dikongsi utk kebaikan bersama

TESTIMONIAL KOLAGEN POWDER SHAKLEE YANG MARVELLOUS

TESTIMONIAL KOLAGEN POWDER SHAKLEE YANG MARVELLOUS




Kredit to astepforward.blogspot.com