Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

Yang terindah

Yang Terindah – Dakmie (OST Adamaya)
Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

kembali di jempol

aku telah kembali di jempol...tempat mencari rezeki....
walaupun slalu je aku bosan di jempol tapi ble skali skala kuar berkursus di luar dalam masa yg agak lama....terasa rindu kat jempol...rindu suasana kerje...hehehhe


or maybe kursus communication yang aku g kurang mengembirakan....
lain yg diharapkan lain yg dapat...


tp mmg banyak aku belajar...mengenali org....xspecially perempuan...berbeza sangat org2 yang aku jumpa berbanding diri aku..terutama penceramah tuh.....
seorang wanita berkerjaya n boleh dikategorikan berjaya....n sangat memandang ke hadapan...
n bagi die kerjaya adalah no 1..... 
tp for me...career comes after my famly.... 
tp bg speaker tersebut..career first...n mcm tu jugak beberapa org peserta kursus tersebut....
n if diorg lelaki...its ok for me....tp yg aku tgk...lelaki relaks jer....tp yang really obses ngn kerja adalah wanita.... sangat berbeza ngn aku....


n kebanyakkan goal diorng....diorng nk jd bos....n speaker try tuk train kami jd cm dia....
n aku susah nak terima.…

hari2 yang sungguh bz

aku melalui hari-hari yang sungguh busy...huhuhu
kadang2 rasa xsempat je..tengok2 jam dah dekat kul 5 ...tp kejer banyak lagi xsiap...huhuhu
dari last week aku mengejar hari...huhuh klo dihitung kerja mmg xsempat siap...
cuma skrng...aku just dlukan mana yang lagi penting...

last week sibuk ngn hari sukan kolej...aku kena sedia makanan...deal sana sini cari pembekal...
kira budjet...mmg pening....sukan lak khamis dan sabtu...penat...time sukan tu aku kena jaga makanan...dalam masa yang sama aku main netball...memang xleh blah..berkejar sana sini....
walaupun aku dh mintak ajk yang len tlg handle paper yang patut time aku men netball...tp diorng still cari aku....
org len pas men netball berehat jap...aku lak bergegas jaga makan...huhuhu memang rasa nak tercabut kaki...dah la netball kalah..huhuhu

habis ari sabtu....mmg penat sangat....ingat ahad dapat rest jap...ari sabtu aku meninggalkan kompleks sukan kul 7...bergegas balik sebab nak semyanag...
ari ahad ingatkan dapat rehat tp aku …