hari2 yang sungguh bz

aku melalui hari-hari yang sungguh busy...huhuhu
kadang2 rasa xsempat je..tengok2 jam dah dekat kul 5 ...tp kejer banyak lagi xsiap...huhuhu
dari last week aku mengejar hari...huhuh klo dihitung kerja mmg xsempat siap...
cuma skrng...aku just dlukan mana yang lagi penting...

last week sibuk ngn hari sukan kolej...aku kena sedia makanan...deal sana sini cari pembekal...
kira budjet...mmg pening....sukan lak khamis dan sabtu...penat...time sukan tu aku kena jaga makanan...dalam masa yang sama aku main netball...memang xleh blah..berkejar sana sini....
walaupun aku dh mintak ajk yang len tlg handle paper yang patut time aku men netball...tp diorng still cari aku....
org len pas men netball berehat jap...aku lak bergegas jaga makan...huhuhu memang rasa nak tercabut kaki...dah la netball kalah..huhuhu

habis ari sabtu....mmg penat sangat....ingat ahad dapat rest jap...ari sabtu aku meninggalkan kompleks sukan kul 7...bergegas balik sebab nak semyanag...
ari ahad ingatkan dapat rehat tp aku ada kelas kat oum...huhu...esoknye kul 6.30 pagi aku dah gerak dari bahau,,,memang penat...tp aku berdoa semoga Allah berkati hasil kerja aku..Amin....
sampai oum dalam 745...lewat gak...aku pun x sempat prepare nk ajar ape...nasib baik aku ni seorang pendidik...so...dari pengalaman yang dah ada dapat la aku cover cket2..heheh
habis kelas dalam kul 10.30 pagi...ingatkan nk trus balik...perut lapar sangat2...tp sebab ingat nak g check kad kawen....ble lagi...kedai tu lak bukak kul 1.30...lamanye aku nk tunggu...
tapi sian lak kat fahmi...ble aku cakap penat n xlarat nk tunggu..die suh aku balik n die ckp nnti die g check..so aku tunggu....
sementara tuh aku g lepak kat jusco...kedai buku,...nak beli tp fikir nak kawen pakai banyak duit...so...xbeli la...
sampai jusco..lapar sangat rasa...hhuhuu dh mengeletar badan n tangan...so aku bergegas g food court...
aku order mix steak....nampak cm sedap...pas amek resit...aku trus g bayar..aku xcheck pun ape yang makcik tuh bagi...then sampai kat kaunter..cashier tu cakap rm 25 ringgit...terkejut badak aku..xkan la mis steak sampai 25 rgt..td aku tgk harga die 12 rngt lebih jer...so ble aku check balik kat resit rupa2nye makcik tuh tulis due set...cis....memang nk marah aku rsa....sape yg nk makan lagi satu set tuh...huhuhu
akuu g jumpa makcik tu..then aku explain...yg aku order satu je..lame gak nak setel dh la lapar bangat..last skali setel...makcik tu bayar kat aku guna duit die sendri...minta maaf la makcik....klo setakat 2,3 ringgit leh halalkna... lg pun klo aku amek lg satu set..sape yg nk makan...aku makan satu set pun x hbs...

dlm kul 1 lbh..aku mmg dh xlarat tunggu...aku trus g kedai kad...check2 then balik...lega rasanya.....
xsangka lak..tibe2 di kedai tuh..jumpa kawan lama aku...member time usm fadzi...die pun nak kawen...then borak2 cket...aku p mengundurkn diri....

n nk jd kn citer...aku dpt kol dr fahmi...rupenya die dah ada kat seremban..kononnya nk wat surprise kt aku..
nasib baik aku x balik...heheh...tq my dear...cos make me happy

Comments

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis