Skip to main content

hari2 yang sungguh bz

aku melalui hari-hari yang sungguh busy...huhuhu
kadang2 rasa xsempat je..tengok2 jam dah dekat kul 5 ...tp kejer banyak lagi xsiap...huhuhu
dari last week aku mengejar hari...huhuh klo dihitung kerja mmg xsempat siap...
cuma skrng...aku just dlukan mana yang lagi penting...

last week sibuk ngn hari sukan kolej...aku kena sedia makanan...deal sana sini cari pembekal...
kira budjet...mmg pening....sukan lak khamis dan sabtu...penat...time sukan tu aku kena jaga makanan...dalam masa yang sama aku main netball...memang xleh blah..berkejar sana sini....
walaupun aku dh mintak ajk yang len tlg handle paper yang patut time aku men netball...tp diorng still cari aku....
org len pas men netball berehat jap...aku lak bergegas jaga makan...huhuhu memang rasa nak tercabut kaki...dah la netball kalah..huhuhu

habis ari sabtu....mmg penat sangat....ingat ahad dapat rest jap...ari sabtu aku meninggalkan kompleks sukan kul 7...bergegas balik sebab nak semyanag...
ari ahad ingatkan dapat rehat tp aku ada kelas kat oum...huhu...esoknye kul 6.30 pagi aku dah gerak dari bahau,,,memang penat...tp aku berdoa semoga Allah berkati hasil kerja aku..Amin....
sampai oum dalam 745...lewat gak...aku pun x sempat prepare nk ajar ape...nasib baik aku ni seorang pendidik...so...dari pengalaman yang dah ada dapat la aku cover cket2..heheh
habis kelas dalam kul 10.30 pagi...ingatkan nk trus balik...perut lapar sangat2...tp sebab ingat nak g check kad kawen....ble lagi...kedai tu lak bukak kul 1.30...lamanye aku nk tunggu...
tapi sian lak kat fahmi...ble aku cakap penat n xlarat nk tunggu..die suh aku balik n die ckp nnti die g check..so aku tunggu....
sementara tuh aku g lepak kat jusco...kedai buku,...nak beli tp fikir nak kawen pakai banyak duit...so...xbeli la...
sampai jusco..lapar sangat rasa...hhuhuu dh mengeletar badan n tangan...so aku bergegas g food court...
aku order mix steak....nampak cm sedap...pas amek resit...aku trus g bayar..aku xcheck pun ape yang makcik tuh bagi...then sampai kat kaunter..cashier tu cakap rm 25 ringgit...terkejut badak aku..xkan la mis steak sampai 25 rgt..td aku tgk harga die 12 rngt lebih jer...so ble aku check balik kat resit rupa2nye makcik tuh tulis due set...cis....memang nk marah aku rsa....sape yg nk makan lagi satu set tuh...huhuhu
akuu g jumpa makcik tu..then aku explain...yg aku order satu je..lame gak nak setel dh la lapar bangat..last skali setel...makcik tu bayar kat aku guna duit die sendri...minta maaf la makcik....klo setakat 2,3 ringgit leh halalkna... lg pun klo aku amek lg satu set..sape yg nk makan...aku makan satu set pun x hbs...

dlm kul 1 lbh..aku mmg dh xlarat tunggu...aku trus g kedai kad...check2 then balik...lega rasanya.....
xsangka lak..tibe2 di kedai tuh..jumpa kawan lama aku...member time usm fadzi...die pun nak kawen...then borak2 cket...aku p mengundurkn diri....

n nk jd kn citer...aku dpt kol dr fahmi...rupenya die dah ada kat seremban..kononnya nk wat surprise kt aku..
nasib baik aku x balik...heheh...tq my dear...cos make me happy

Comments

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…