kembali di jempol

aku telah kembali di jempol...tempat mencari rezeki....
walaupun slalu je aku bosan di jempol tapi ble skali skala kuar berkursus di luar dalam masa yg agak lama....terasa rindu kat jempol...rindu suasana kerje...hehehhe


or maybe kursus communication yang aku g kurang mengembirakan....
lain yg diharapkan lain yg dapat...


tp mmg banyak aku belajar...mengenali org....xspecially perempuan...berbeza sangat org2 yang aku jumpa berbanding diri aku..terutama penceramah tuh.....
seorang wanita berkerjaya n boleh dikategorikan berjaya....n sangat memandang ke hadapan...
n bagi die kerjaya adalah no 1..... 
tp for me...career comes after my famly.... 
tp bg speaker tersebut..career first...n mcm tu jugak beberapa org peserta kursus tersebut....
n if diorg lelaki...its ok for me....tp yg aku tgk...lelaki relaks jer....tp yang really obses ngn kerja adalah wanita.... sangat berbeza ngn aku....


n kebanyakkan goal diorng....diorng nk jd bos....n speaker try tuk train kami jd cm dia....
n aku susah nak terima...bile die cerita....die start kerja 6.45 pagi ...habis 3.00 pg...pergh... 
aku mmg xsanggup...xsanggup utk tinggalkn famly....


tp klo fikirkan balik....betul ke hidup kte tuk dunia jer....sbb Allah jd kan kite tuk berbakti tuk DIA>.. n kte kena wasatiah in everything we do...


n ada satu isu dimana.... samaada cuti bersalin 2 bulan atau 3 bulan....n aku of course pilih 3 bulan...klo dpt 4 bulan lg ok..heheh.... at least dapat bersama anak....
tp aku silap....terlalu ramai membangkang cuti 3 bulan....of coursee yang membangkang adalah wanita....alasan...kerja banyak di ofis...klo cuti lama2 sapa yg  nk wat...n kte kena jalankan tanggungjwb di ofis....
mmg betul semua tuh...tp aku kurang setuju sebab klo fikir kerja....sampai kiamaat pun xkan habis...n mmg kte ada tanggungjwb di ofis...tp camne lak tanggungjwb tuk anak2 yang masih memerlukan kte....


mungkin inilah dunia sekrang....xtau apa akan jd 10 thn lg....
tp bg aku....perempuan tetap tidak boleh jadi ketua or pemimpin sebaik lelaki....

Comments

  1. jempol tetap di hati...walaupun kdg2 bersendirian, berteman tapi jempol tetap ada di sudut hati kerana, disini ada ketenangan yang tersendiri~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis