Air tulang belakang

Assalamualaikum wbt

Baru dapat call dari adik. Perkhabaran yang sedih! Baru rasanya beberapa hari lepas dpt berita gembira. Kak ani baru dapat baby. Baby boy. Alhamdulillah. bersalin normal...

Cuma masa memula kak ani bagitau anak dia tak menangis..aku rasa masih cool lagi sebab ilham dulu kuar pun tak menangis. Sebab aku dulu sakit lama sangat..ilham dah lemas sekejap dalam perut. Tapi alhamdulillah ilham sihat walafiat. Cergas & Cerdas sesangat... 

Cumanya hati aku macam risau bila kak ani bagi tau, anak dia 'tarik' dua kali. Istilah tarik ni kalau dalam bahasa sains dia macam sawan la...

Malam tadi aku tepon kak ani berborak tanya khabar dengan dia. Dia kata hari ni die tak tengok lagi baby dia, sebab husband dia tak datang. Die memang tak larat nak naik sorang-sorang. Memang aku faham. Lepas bersalin, kita akan hilang tenaga banyak. Sampai nak bergerak pun tak larat. Ilham dulu pun masa lepas bersalin tak menangis.. So memang kena tahan kat wad baby. So, dua hari lepas tu baru aku dapat tengok baby. Semalam bila die cerita tak da orang datang melawat dia. Aku rasa sedih sangat. Time sakit-sakit camni dok hospital memang kita mengharapkan orang datang melawat. Terumata orang terdekat dengan kta. Mak memang tak dapat nak datang sebab tak de orang nak bawak. Sian kat kak ani. Sedihnya.

Tadi adik call, bagitau perkhabaran sedih. Anak kak ani kena sawan. Then doktor decide nak ambik air tulang belakang. Setau aku, doktor akan ambil air tulang belakang untuk kesan penyakit or kuman or virus. Tapi ibu mana yang tak risau bila doktor nak ambil air tulang belakang. Dah la anak baru berumur 3 hari. Sedihnye...Ya Allah...selamatkanlah anak sedara aku. Panjangkanlah umur dia. Berilah ia kesihatan yang baik. Amin....

Comments

  1. MasyaAllah kesiannya kak... tak bagi ambik tak boleh ke?? ank kwn kakak sy pun nak ambik air tulang belakang sb demam panas sgt umur baby dlm pntang lagi ... alhamdulillah kwn kakak sy bg vco.. dgn kuasa Allah suhu baby tu turun xjd nak ambik...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis