Skip to main content

Review Blog : http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com

Assalamua'laikum wbt

Seperti yang dijanjikan, saya akan review follower blog http://akusukatulisblog.blogspot.com yang ke-100. Tahniah. Memang rezekikan. Rezki yang tidak disangka-sangka. 

blogspot

Nama blog beliau : Na -Liena

Saya dh review blog Na-Liena ni. Memang rugi kalau sesiapa blum review blog beliau. Penulisan yang simple & sempoi tapi padat dengan motivasi dan inspirasi. Ada sesetengah tu cam lawak-lawak gitu. Banyak kisah motivasi dan teladan yang boleh dijadikan panduan & pedoman hidup.... Pada yang dah rasa terumbang ambing dalam dunia fana ni, mmg elok baca & follow Na-liena ni. Tak rugi.In sya Allah. 
Na-liena punya bakat yang besar dalam dunia penulisan.  Adik mmg boleh berjaya. Yang penting work hard & jangan give. Keep Up a good work. Heheh... Ops lagi satu si Na-liena ni rasanya suka membaca thats why penulisan beliau ke arah ilmiah.... 

“Rasulullah SAW telah bersabda yang maksudnya: “Bacalah al-Quran dan menangislah, dan jika tidak boleh menangis buat-buatlah menangis.” (HR at-Tabrani)

Comments

  1. saya baru ada kesempatan nk baca ntri ni kak..! hehe..

    terima kasih banyak2..tegur saya kalau ada silap di dunia maya ni,saya sedia terima teguran! hoho

    terima kasih juga utk kata2 smangat tu..! suka! saya suka bidang penulisan,tp ikut mood.

    dlm blog kadang2 saya menaip ikut rambang,apa yg terlintas kat fikiran. kadang2 tak bermanfaat pun cuma nak org berfikir antara logik atau tak ja..

    perkongsian agama pun tak banyak buat masa ni,akan datang insyaaAllah.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…