Skip to main content

Liebster Award

 
First time di tag untuk Liebster Award oleh blogger si comel Kee.  
Peraturan Liebster Award : 
  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.

1. Apa nama haiwan peliharaan pertama korang ....
    Ohh ..ikan emas, ikan laga  
2. Benda apa yang korang paling nak dalam hidup...
    Kejayaan dunia & akhirat

3. Pengalaman manis time korang sekolah ..
    Macam-macam. Susah nak describe

4. Apa benda yang korang x boleh berpisah..
    Mestilah anak...
 
5. Korang pernah tak nangis tengok citer kartun..??Nyatakan sebab korang..
    So far, tak pernah la
 
6. Siapa pelakon // penyanyi yang korang paling minat..?? Kenapa..??
    Siti Nurhaliza.Sebab dia sangat berjaya dalam bidang dia 
7. Kenapa korang nak ber-blog...
    Untuk berkongsi ilmu... side income

8.  Makanan apa yang korang suka makan..
     Kek Chocolate indulgence 
 
9. kat sekolah....Subjek apa yang korang paling BLUR...
    Bahasa inggeris

10. Hobi korang apa..??
      Ape lagi; mestila berblogging & Masak

11. apa genre movie yang korang suka tengok..?? Pasal pa..??
      Citer hantu... huhu sebab seram...& banyak suspen


Ok, saya nak nominated Liebster Award ni kat geng-geng blogger saya nih..



Soalan saya yang wajib anda jawab :

1. Apa tujuan anda  berblogging ?
2. Apa impian anda?
3. Apa haiwan kegemaran anda?
4. Ayat Al-Quran pertama yang diturunkan oleh Allah SWT 
5.Siapa yang paling anda sayang?
6. Apa komen anda mengenai blog saya?
7. Apa kerjaya anda?
8. Apa hobi anda?
9. Apakah tanda kiamat (bagi satu je)
10. Siapa idola anda
11. Apakah dua perkara yang ditinggalkan oleh Rasul SAW kepada umatnya.

Comments

  1. Hehe.. Ada gak rakan blogger tag semalam.. Tak sempat lagi nak wat entri.. Selamat bersegmen irdina! ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  2. Tuan tanah, ada yang men-tag kamu! =)

    http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/09/liebster-award-dicalonkan-lagi-2-kali.html

    ReplyDelete
  3. Salam irdina..
    Thanks ye tag sy..nt sy up kan entri tu..
    Thanks jugak dtg blog sy dan sudi komen..

    ReplyDelete
  4. Selamat berkenalan..

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hihi... siapa ken tag tu harus jawab!!!

    ReplyDelete
  6. mama typo lah pulak... *kena... hikhik

    ReplyDelete
  7. Done :)
    http://tellingstory11.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html?m=1

    ReplyDelete
  8. time kasih masukkan sy dlm list Liebster award..saya sahut cabaran akak..hikhik

    ReplyDelete
  9. salam..sy dah pernah kena tag..nnt tag org lain ek ..:)

    ReplyDelete
  10. alamak jenuh la nk jawab 33soalan..huhu.. xtrbuat lg ni, byk kls.. btw thx tag.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…