Liebster Award

 
First time di tag untuk Liebster Award oleh blogger si comel Kee.  
Peraturan Liebster Award : 
  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.

1. Apa nama haiwan peliharaan pertama korang ....
    Ohh ..ikan emas, ikan laga  
2. Benda apa yang korang paling nak dalam hidup...
    Kejayaan dunia & akhirat

3. Pengalaman manis time korang sekolah ..
    Macam-macam. Susah nak describe

4. Apa benda yang korang x boleh berpisah..
    Mestilah anak...
 
5. Korang pernah tak nangis tengok citer kartun..??Nyatakan sebab korang..
    So far, tak pernah la
 
6. Siapa pelakon // penyanyi yang korang paling minat..?? Kenapa..??
    Siti Nurhaliza.Sebab dia sangat berjaya dalam bidang dia 
7. Kenapa korang nak ber-blog...
    Untuk berkongsi ilmu... side income

8.  Makanan apa yang korang suka makan..
     Kek Chocolate indulgence 
 
9. kat sekolah....Subjek apa yang korang paling BLUR...
    Bahasa inggeris

10. Hobi korang apa..??
      Ape lagi; mestila berblogging & Masak

11. apa genre movie yang korang suka tengok..?? Pasal pa..??
      Citer hantu... huhu sebab seram...& banyak suspen


Ok, saya nak nominated Liebster Award ni kat geng-geng blogger saya nih..



Soalan saya yang wajib anda jawab :

1. Apa tujuan anda  berblogging ?
2. Apa impian anda?
3. Apa haiwan kegemaran anda?
4. Ayat Al-Quran pertama yang diturunkan oleh Allah SWT 
5.Siapa yang paling anda sayang?
6. Apa komen anda mengenai blog saya?
7. Apa kerjaya anda?
8. Apa hobi anda?
9. Apakah tanda kiamat (bagi satu je)
10. Siapa idola anda
11. Apakah dua perkara yang ditinggalkan oleh Rasul SAW kepada umatnya.

Comments

  1. Hehe.. Ada gak rakan blogger tag semalam.. Tak sempat lagi nak wat entri.. Selamat bersegmen irdina! ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  2. Tuan tanah, ada yang men-tag kamu! =)

    http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/09/liebster-award-dicalonkan-lagi-2-kali.html

    ReplyDelete
  3. Salam irdina..
    Thanks ye tag sy..nt sy up kan entri tu..
    Thanks jugak dtg blog sy dan sudi komen..

    ReplyDelete
  4. Selamat berkenalan..

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hihi... siapa ken tag tu harus jawab!!!

    ReplyDelete
  6. mama typo lah pulak... *kena... hikhik

    ReplyDelete
  7. Done :)
    http://tellingstory11.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html?m=1

    ReplyDelete
  8. time kasih masukkan sy dlm list Liebster award..saya sahut cabaran akak..hikhik

    ReplyDelete
  9. salam..sy dah pernah kena tag..nnt tag org lain ek ..:)

    ReplyDelete
  10. alamak jenuh la nk jawab 33soalan..huhu.. xtrbuat lg ni, byk kls.. btw thx tag.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis