Skip to main content

Giveaway Saya Nak Vitamin Shaklee RM500

Assalamua'laikum wbt

vitamin shaklee

Bersempena petang jumaat yang indah nan syahdu ni, tetiba dapat ilham tuk join Giveaway Saya Nak Vitamin Shaklee RM500. Giveaway ni sedang berlangsung dan akan tamat pada 10 oktober 2014. Moh la kita join reramai. Just klik  kat gambar kat atas nun.

Kenapa Saya Nak Vitamin Shaklee?
Ok... bermulanya cerita hikayat si ilham irdina ni jatuh cinta pandang pertama dengan shaklee ialah apabila saya mengambil set shaklee ketika mengandungkan anak kedua hari tu. Dari mula-mula disahkan mengandung, kemudian diteruskan sehingga berpantang dan sekrang masih meneruskan perjuangan bersama vitamin-vitamin shaklee untuk menyusukan anak tersayang yang baru berusia 4 bulan. 

Vitamin shaklee ternyata amat begitu berbeza & amat berkesan dengan saya. Sebabnya...jom kita terjah... 

1. Set shaklee ketika mengandung. Ohh... sangat sangat best sebab walaupun dikala perut sarat menggunung, saya masih berjalan ke sana ke sini,ke hulu ke hilir. Badan saya sangat cergas. No more letih, penat, lelah dan seangkatan dengannya. Dan kala itu juga tugas sebagai seorang pendidik, isteri dan ibu dapat dijalankan dengan penuh tanggungjawab dan dedikasi. Super mom la katakan.Seharian di pejabat,kemudian meneruskan perjuangan di rumah pulak. Begitulah saban hari tugas seorang super duper mom.

2. Set shaklee ketika berpantang. Sangat super duper best. Badan & tenaga saya macam dienergize semula. Badan saya Extravaganza cergas & cerdas.  Masa berpantang anak sulung, badan saya super duper lemah sesangat. Saya ditakdirkan bersalin secara pembedahan. Jadi saya memang tak ambil set-set jamu lain,hanya shaklee je yang saya ambil. Alhamdulillah,luka saya cepat kering, badan cergas, otak pun cerdas dan susu meriah ya amat.

3. Set shaklee ketika menyusu. Alhamdulillah memang double triple best. Saya masih menyusukan anak saya secara eksklusif. Di tempat kerja, walau dibebani tugas-tugas mengajar,tapi saya masih sempat untuk mengempam susu. Dan balik kerja pula, gigih untuk memasak dan mengemas rumah.Layan anak & suami lagi. Memang supermoms. Alhamdulillah,badan memang double triple cergas dan cerdas.Bila badan cergas & cerdas, susu pun in sya Allah banyak .


Sekian perkongsian seikhlas hati dan setulus kasih dari saya.... 

“Ya Allah, bantulah aku untuk berzikir kepada-Mu, bersyukur kepada-Mu, dan beribadah kepada-Mu dengan baik.” (Diucapkan di penghujung solat setelah tahiyat akhir sebelum salam – Hadis Riwayat al-Bukhari


Tag kengkawann
1.Puan kenanga
2. Tellingstory

Comments

  1. Bw here..saya juga pengguna shaklee!! jom ke blog saya..

    ReplyDelete
  2. Salam kenal
    Salam shaklee

    Saya ada tag irdina untuk liebster award
    Selamat berliebster award

    http://mak-atam.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html?m=1

    ReplyDelete
  3. Salam kenal
    Salam shaklee

    Saya ada tag irdina untuk liebster award
    Selamat berliebster award

    http://mak-atam.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html?m=1

    ReplyDelete
  4. Terima kasih join GA kami .. Gd luck ! : )

    ReplyDelete
  5. Shaklee mmg best...gud luck dear.
    ..jom singgah..

    http://kisahpondokkecil.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Cik G singgah..

    terima kasih join GA kami ye hihi

    gud luck!!

    http://zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. join jugak..semoga berjaya.. :)

    http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…