Skip to main content

"Giveaway Santai Bersama Azwar, Huda dan Mamaniza"


Assalamua'laikum wbt

Entry ini adalah khas untuk "Giveaway Santai Bersama Azwar, Huda dan Mamaniza"
Kalau ada yang berminat nak join, boleh klik pada gambar di atas sana. 

Apa pendapat anda atau berikan sedikit comment tentang blog Huda dan Azwar Syuhada?

Blog Azwar Syuhada... 
Blog azwar syuhada simple tapi menarik. Sangat kemas dan teratur. Suka sangat dengan header blog. (Rasa cam nak tiru je). Kesimpulannya, saya sangat suka.Sebab saya memang impressed sesangat dengan blog yang berwarna pink . Best baca gaya penulisan blog azwar syuhada sebab simple dan straight to the point. Tak melalut ke laut china selatan :D

Blog Huda...
Blog huda pun best. Suka sesangat dengan wallpaper dan susunan blog. Nampak kemas dan comel. Blog Huda ni dari first saya bukak & follow, terus tersenarai dalam blog list saya. Sebabnya, entry menarik dan gaya penulisan pun simple tapi gojes. 

Apa yang korang dapat dengan berblogging ni? Dan apa faedahnya? 
Banyak faedah berblogging. 
1. Dapat sama-sama berkongsi ilmu tanpa mengira sempadan daratan mahupun lautan. 
2. Menjadi sumber pahala yang berterusan walaupun kita sudah kembali ke rahmatullah
3. Menambah kenalan baru. Rasulullah SAW kan suka kita saling berkasih sayang. 
4. Hobi. Daripada berborak kosong yang mungkin menambah saham ke neraka, baik kita berblogging sambil menyebarkan ilmu. Dapat gak pahala. 


Blog Mamaniza menjadi pilihan saya kerana blog mamaniza penuh dengan luahan hati, suara, minda & perasaan  seorang blogger yang berjiwa keibuaan. Penulisan beliau yang sarat dengan motivasi secara santai mampu menaikkan semangat berblogging blogger-blogger baru.

Comments

  1. salams,
    congrats buat mereka bertiga berjaya bertahta dihati:)

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen dan gud luck. Singgah sini dari segmen yang sama. ^_^

    ReplyDelete
  3. Good luck! Awar datang blogwalking senarai peserta, terima kasih sudi join k :)

    ReplyDelete
  4. Terma kasih sebab follow blog huda,hihi. Blog huda biasa biasa je =)
    Terima Kasih sudi join giveaway kami. Huda singgah dan blog walking di sini =D
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/09/senarai-peserta-giveaway-santai-bersama.html

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya .. mama datang blogwalking para peserta..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. TAHNIAH! =D
    Anda merupakan salah seorang pemenang dalam giveaway ini.
    link --> http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/10/pemenang-giveaway-santai-bersama-azwar.html

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. TAHNIAH! =D
    Anda merupakan salah seorang pemenang dalam giveaway ini.
    link --> http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/10/pemenang-giveaway-santai-bersama-azwar.html

    ReplyDelete
  8. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/giveaway-santai-bersama-azwar-huda-dan.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…