Skip to main content
12 Jun hari kedua anak mama kat rumah pengasuh.... Rasanya tak sanggup nak hantar anak mama kt rumah pengasuh...tp what can i do...mama kena keja...if gaji papa 10k..mama leh cuti tanpa gaji je sayang....
tp mam xhanta ilham kul 7pg...mama ngn papa bwk anak mama g thumb print kat ofis mama ngn papa dlu... kul 830 baru kami hanta. Mama anta ilham dengan anak mama yang dah siap mandi n wangi2.... takpa..biarlah mama ngn papa susah cket...asal tangan mama yang mandikn dan pakaikan baju tuk anak mama.....

masa mama anta ilham.... mama tengok anak mama cool je...tapi masa mama nak bangun nak balik... anak mama merengek....agaknya anak mama tau mama nak tinggalkan anak mama kt umah pengasuh.... dgn rasa berat ati..mama terpaksa tinggalkn anak mama kt rumah pengasuh....

kul 12 tghari mama dh g amek ilham... rindu kat ilham...akhirnya mama dapat peluk anak mama....
tak kesah la mama kena berulang byk kali g amek n anta ilham.... yg penting mama dapat jumpa ilham selalu....dan ilham dapat tengok mama n papa....then kul 2.30 tgh mama g anta ilham kt umah pengasuh...

Cuma yang sedihnya...mama tengok kat muka anak mama ada kesan kena gigit nyamuk. Masa mama amek kul 12.30 tghari, ada 2 bekas gigitan nyamuk.... ok lagi..mybe nyamuk yg tersesat....
tp mama sangat sedih bile mama amek kul 5 ptg... bertambah lagi 3 kesan gigitan nyamuk kt muka anak mama....huhhhh sedihnya...pengasuh ni mesti tak pakaikan kelambu tuk anak mama....

Tp ptg tu ilham xnak duduk...ilham merengek je....ilham merap mama...mama pun xtau nape....sbb slalu ilham baik je.... mama bg susu botol ilham xnak.... last-last mama bagi susu badan.... anak mama tak minum sangat pun...cuma anak mama main-main...hisap susu.....sondol-sondol mama.... dh setengah jam...baru ok.... ooo....ilham rindu kat mama...sian anak mama.....

mama pun rindu sangat kt ilham..........semoga Allah menjaga Ilham dimana saja ilham berada....
dan semoga pengasuh tu menjaga ilham dgn baik

Comments

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…