Skip to main content

gagalkah aku...

alhamdulillah...aku masih bernafas dibumi Allah yang satu...berdiri atas kaki sendri...bersama menikmati keindahaan ciptaan Ilahi yang cnatik dan unik... menghirup udara yang segar bersama orang-orang yang aku sayang...terutama buah hati tercinta anak ku sayang mohd ilham dan suami tersayang...mohd fahmi.... luv both of u so much....

terima kasih Allah atas kurnia dan kebahagiaan yang tidak terhingga ini....
disebalik dugaan dan pancaroba idup ... rupa-rupanya aku masih ada sinar kebahgiaan dihadapan ku.
terima Kasih Ya Allah...

dalam tak sedar...dah dua tahun aku memegang jawatan KP...uhuhu menjawat jawatan ketua programm... yang aku sendri rasa aku gagal menjalankan amanah yang diberikan...
rasa sangat berat aku pikul walau mungkin bagi org len jawatan KP tu mudah je... x membebankan...
tapi bagi aku yang kerdil ni...aku xlayak jd ketua....

 

dan dengan rasminya... aku telah memohon meletak jawatan dah KJKK bulan posa lagi. Bulan Ogos yang lepas.... cuma sampai sekarang dah bulan 10 masih tiada lagi perlantikan kp baru... huhuhu
dan last2 ada seorang hamba Allah dtg jumpa aku, mengatakan KJKK mintak die jadi KP...
cumanya aku perlu jadi KP hingga bln 12...so next year...semua staf elektrik akan dpt kp baru...

walaupun berat...tp aku terpaksa juga bertahan tuk dua bulan lagik....
mungkin kp baru ni akan lebih bagus dr aku....so pasni xder la masalah elektrik lagi...
mungkin ek akan jd program paling bagus... emm aku rasa aku gagal jadi ketua yang bagus... maybe dlm erti kata lain gagal melaksanakan tanggungjawab aku sebagai ketua....

sebagai ketua mmg byk tanggungjwb... huhuhu.... semoga Allah  mengampunkn aku sbb gagal menjalankan amanah yg diberikan...

Comments

  1. salam azah. apo plak yg gagal ni? amanah apo yg belum ditunaikan ni? setau saya awak dah buat yg terbaik selaku Kp ste. hurmmm,klu bab memuaskan hati semua org kita dianggap gagal...itu sgt tidak adil. kerna hakikatnya,kita takkan mampu memuaskan hati semua orang. Jangan bersedih, jadikan semua dugaan sebagai satu sumber kekuatan dan juga peluang. (pesanan utk dr sndr jugop nih) take care, bebeh~

    ReplyDelete
  2. betul....dugaan menjadikan kite kuat..
    pengalaman mematangkan kite :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…