Jika Kau Sakit

Alhamdulillah, hari ni Allah masib beri kesempatan untuk saya update blog setelah 3 hari tak update blog. Cuma time ofis je saya boleh curi-curi update blog. Kat rumah langsung tak berkesempatan. Nak check fb pun xdan. Anak saya pantang nampak laptop, handset and gadjet lein, dia sangat teruja. Huhuhu... 

Alhamdulillah hari ni, badan saya kurang sihat, selsema & sakit tekak. Tapi syukur pada saya Allah sbb anak saya tak selsema, walaupun dua, tiga hari lepas, anak saya macam nak selsema. Cuma die kena batuk. Harap-harap die sihat. Terima kasih Allah kerna bagi saya hadiah teristimewa. Sebab saya tau disebalik kesihatan ni, Allah sedang menghapuskan dosa-dosa saya. Alhamdulillah. Setiap kesakitan itu adalah penghapus dosa. 

              Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka. Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan Baik Hati nya Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa. 

Comments

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis