PENTINGNYA PENJAGAAN WAJAH....

Ingin aku tekankan disni...bahawasanya penjagaan wajah itu sangat penting...
Kenape?
Jika anda tidak menjaga muka..maka kulit wajah anda akan menjadi kusam... dan anda akan nampak muka anda 10 tahun lagi tua dari umur anda yg sebenar...

ini adalah contoh wajah seorang blogger yg sangat kusam... termasuk hari ni dah 5 tahun face cleanser only sometimes( once a week), no facial, no scrub, no toner... n do nothing

help me !!.....


we go more closerr.....here what u can see



Skrng, aku tengah dlm proses utk memperbaiki sistem kulit...jeles tengok kulit yg cun...
and now aku dh jumpa pencuci muka yg sesuai...so sehari boleh cuci 2 kali...(azam taun baru)...

Dlunya aku bukan la pemalas (ayat cover line)....cuma blum jumpa pencuci muka yg sesuai...semuanya mengeringkan kulit...
Kulit akan jadi sangat kering..sampaikan bile nk pakai bedak, kulit jadi tompok-tompok...malu nk kuar rumah....
apa je kosmetik yg aku xpernah try...

1. safi .... - kulit kering n naik jerawat batu kt dlm kulit lak tu
2. loreal .. -tak best gak...sbb kulit makin gelap even kulit nampak licin
3. beautyline... - sangat ok tp mahal dan tapi nampak ada negatif effect lagipun hanya dijual dipasaran gelap n xder cop halal
4. olay - takder perubahan pun pakai. kulit camtu gak... huhu bek tak yah pakai..
5. syurah... - kulit jd makin kering...
6 .


Last skali try yg shaklee ni..so far alhamdulillah. Pas cuci kulit tak kering dan kulit lembap. n kulit lebih cerah lepas cuci. Wat ever pun kena pakai at least 2 month kn...Rasanya yg ni paling nampak serasi...

Comments

  1. wah..patutlah muka awk lebih putih dan bersih skrg ni :-)

    ReplyDelete
  2. ye ke...
    fahmi slalu kata muka sy kusam...huhuuh
    tu yg nk g wat facial

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis