Skip to main content

PENTINGNYA PENJAGAAN WAJAH....

Ingin aku tekankan disni...bahawasanya penjagaan wajah itu sangat penting...
Kenape?
Jika anda tidak menjaga muka..maka kulit wajah anda akan menjadi kusam... dan anda akan nampak muka anda 10 tahun lagi tua dari umur anda yg sebenar...

ini adalah contoh wajah seorang blogger yg sangat kusam... termasuk hari ni dah 5 tahun face cleanser only sometimes( once a week), no facial, no scrub, no toner... n do nothing

help me !!.....


we go more closerr.....here what u can see



Skrng, aku tengah dlm proses utk memperbaiki sistem kulit...jeles tengok kulit yg cun...
and now aku dh jumpa pencuci muka yg sesuai...so sehari boleh cuci 2 kali...(azam taun baru)...

Dlunya aku bukan la pemalas (ayat cover line)....cuma blum jumpa pencuci muka yg sesuai...semuanya mengeringkan kulit...
Kulit akan jadi sangat kering..sampaikan bile nk pakai bedak, kulit jadi tompok-tompok...malu nk kuar rumah....
apa je kosmetik yg aku xpernah try...

1. safi .... - kulit kering n naik jerawat batu kt dlm kulit lak tu
2. loreal .. -tak best gak...sbb kulit makin gelap even kulit nampak licin
3. beautyline... - sangat ok tp mahal dan tapi nampak ada negatif effect lagipun hanya dijual dipasaran gelap n xder cop halal
4. olay - takder perubahan pun pakai. kulit camtu gak... huhu bek tak yah pakai..
5. syurah... - kulit jd makin kering...
6 .


Last skali try yg shaklee ni..so far alhamdulillah. Pas cuci kulit tak kering dan kulit lembap. n kulit lebih cerah lepas cuci. Wat ever pun kena pakai at least 2 month kn...Rasanya yg ni paling nampak serasi...

Comments

  1. wah..patutlah muka awk lebih putih dan bersih skrg ni :-)

    ReplyDelete
  2. ye ke...
    fahmi slalu kata muka sy kusam...huhuuh
    tu yg nk g wat facial

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…