corat-coret hidup

Alhamdulillah...minggu ni dh masuk 19 minggu.... n next week dah 20 minggu or dlm erti kata len dh 5 bulan.... Wah..sekejap sangat rasa..... mula-mula detect dlu baru 5 minggu...but now dah almost 5 month...

n ari khamis ni insyaAllah kena gi klinik untuk check up..tuk kali keberapa pun x ingat...sepatutnya ssebulan skali...tapi pas di detect darah rendah huhuhu (less than 11)...kena g klinik dua minggu skali....
dah dua kali check...n darah asyik menurun...huhuhu....tp nak wat camne kn....semua kuasa Allah.

N last 2 week g klinik, doktor scan baby. Walaupun scanner tu agak gelap...tp doktor tu tunjuk n explain mcm2 kat aku... so, dapat la tengok baby in my tummy....hehehe sangat ajaib kn....tengok jantung baby, kepala, n nampak tulang belakang skali....huuhu...yg paling rasa best sangat bile time scan, baby bergerak-gerak...Doktor tu ckp, sangat aktif....walaupun time tu aku masih blum rasa pergerakan baby. Tapi dapat tengok time scan tu. Alhamdulillah. Kuasa Allah, seorang makhluk Allah boleh hidup dalam perut aku ni.  N bile dh masuk 19 minggu ni, dh start rasa pergerakan baby walaupun x sekuat mana....hehehe


Semoga Allah mengurniakan ku zuriat yang solah & solehah. AMIN


Comments

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis