Radix Fried Chicken

Semalam daku telah berjaya membuang masa dan duit di Mydin, Melaka. Huhuhu...Sampai kan terlupa membazir itu adalah amalan syaitan. Ya Allah, ampunkan hambaMu yang hina ni.AMIN.
Dan sedang asyik menghabiskan duit dan masa, daku telah terjumpa sebuah restoran makanan segera iaitu Radix Fried Chicken.
Alhamdulillah akhirnya ada jugak restoran yg dapat mengantikan KFC iaitu Rfc (radix Fried Chicken).
So, after this kite tak perlu la nak beratur panjang utk makan kat kfc a.k.a meyokong agenda yahudi tuhhh.....

Rasa gembira bercampur syukur sangat-sangat sebab yg ni dah confirm halal n yg paling penting x menyokong yahudi. Dan yg paling menarik menu yg disediakan memang sama cam kfc....


Siap ada chicken delight lagik


ni lak Radix Mega Konvo


Semalam sempat lah daku merasa ayam dia. So aku amek Chicken Delight lagik ngn air coke (ala-ala snack plate gitu)... N tanpa ragu-ragu n was-was, aku jamin memang sangat sedap. Sedap Sangat !!!!
Memang mcm kfc, n lagik sedap.
Dan yang paling best bile tengok si pekerja-pekerja Rfc ni. Semua of course laa pakai tudung n lagik satu, semua staf wanita memakai tangan panjang dan baju kerja diorang adalah baju tshirt muslimah tu yg labuh sampai ke lutut. Wah!!! aku sebagai wanita tengok pun rasa sejuk jer mata...:)


Semalam nye dressing kat RFC mydin Melaka, tudung di luar baju :)

Tapi sayangnye samalam time daku mengunjungi restoran ni cuma ada 4,5 orang je pelanggan. Banyak sangat kosong. Cdih sebab orang Islam sendrik pun macam tak support je. Cuba klo kfc, konfirm berduyun-duyun orang masuk :)
Papepun semoga Radix Fried Chicken akan dibukak di Bahau .

Sumber : Gambar dari internet. Al-maklumlah handset ku tiada kamera. :|

Comments

  1. nice blog... have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete
  2. salam...kak, klu g mydin..sy suka mkn kt sni..not bad...sedapp. mari kita sokong produk kita..=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis