Skip to main content

Radix Fried Chicken

Semalam daku telah berjaya membuang masa dan duit di Mydin, Melaka. Huhuhu...Sampai kan terlupa membazir itu adalah amalan syaitan. Ya Allah, ampunkan hambaMu yang hina ni.AMIN.
Dan sedang asyik menghabiskan duit dan masa, daku telah terjumpa sebuah restoran makanan segera iaitu Radix Fried Chicken.
Alhamdulillah akhirnya ada jugak restoran yg dapat mengantikan KFC iaitu Rfc (radix Fried Chicken).
So, after this kite tak perlu la nak beratur panjang utk makan kat kfc a.k.a meyokong agenda yahudi tuhhh.....

Rasa gembira bercampur syukur sangat-sangat sebab yg ni dah confirm halal n yg paling penting x menyokong yahudi. Dan yg paling menarik menu yg disediakan memang sama cam kfc....


Siap ada chicken delight lagik


ni lak Radix Mega Konvo


Semalam sempat lah daku merasa ayam dia. So aku amek Chicken Delight lagik ngn air coke (ala-ala snack plate gitu)... N tanpa ragu-ragu n was-was, aku jamin memang sangat sedap. Sedap Sangat !!!!
Memang mcm kfc, n lagik sedap.
Dan yang paling best bile tengok si pekerja-pekerja Rfc ni. Semua of course laa pakai tudung n lagik satu, semua staf wanita memakai tangan panjang dan baju kerja diorang adalah baju tshirt muslimah tu yg labuh sampai ke lutut. Wah!!! aku sebagai wanita tengok pun rasa sejuk jer mata...:)


Semalam nye dressing kat RFC mydin Melaka, tudung di luar baju :)

Tapi sayangnye samalam time daku mengunjungi restoran ni cuma ada 4,5 orang je pelanggan. Banyak sangat kosong. Cdih sebab orang Islam sendrik pun macam tak support je. Cuba klo kfc, konfirm berduyun-duyun orang masuk :)
Papepun semoga Radix Fried Chicken akan dibukak di Bahau .

Sumber : Gambar dari internet. Al-maklumlah handset ku tiada kamera. :|

Comments

  1. nice blog... have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete
  2. salam...kak, klu g mydin..sy suka mkn kt sni..not bad...sedapp. mari kita sokong produk kita..=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…