Cabaran 30 Hari | Hari 6 : Apa yang anda makan hari ini

Assalamua'laikum wbt

Hari ni dah sampai cabaran ke 6
Fuhh.. susah rupanya nak tulis blog ni... terutama nak buat post menarik supaya orang suka baca. Asyik taip,pastu tekan delete pastu tekan backspace..Heheh mungkin kena tuntut ilmu lg dengan master-maser blogger. Kalau setakat post tuk baca syok sendri memang senang...Huhu Cabaran-cabaran!!

Hari sabtu ni memang sangat buzy. Ni pun curi-curi masa tuk sahut cabaran ke 6. Apa yang anda makan harini? Pagi tadi tak sempat breakfast sebab kami join program 10000 langkah..
Program tu start kul 7.00 pagi, tapi kitaorg kul 8 baru sampai... heheh amek kau. Dan kitaorg antara org last sampai ke garisan penamat.
So... disebabkan penat,pastu perut dh lapar maka makan yg simple simple je. Yang mampu dimasak secepat mungkin iaitu 
nasi putih, 
ikan talapia bakar
Ayam goreng
Taugeh masak lemak. 

Gmbar pun xsempat nk snap. Masak je trus ngap sampai 2 pinggan. Huhu baru je kalori terbakar.. 
Ikan bakar plg senang... bakar guna pemanggang ajaib, cepat,tangkas dan pantas. 

ayam

fish

Gambar ni dari goole. Macam tak best plak.. post xde gmbar....

 Thanks sudi jengah n baca. Jgn lupa follow.


Comments

  1. patutnya makan dulu baru le buat 10K langkah......
    terbakar kalori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe betul tu.. tapi xsempat sgt2... terkejar...bfast pun x... klo bfast mybe xde la jd org terakhie yg smpi

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis