Skip to main content

PROMOSI ALFAFA

alhamdulillah syukur pada Ilahi sbb di atas limpah dan kurnianya, saya masih menyusukan Ilham sepenuhnya (fully breastfeeding). Dah almost 9 month. Dulu macam tak yakin je dapat susukan ilham sampai 9 bulan. Tapi alhamdulillah saya berjaya dengan izin Allah. 

 Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya. 

Kejayaan saya dibantu oleh produk SHAKLEE. Masa mula-mula saya amek set percubaan SHAKLEE, yang terdiri daripada ESP, Alfafa dan vitamin-vitamin cam B-kompleks, Vit-C dan Vit-E. 
Camne saya boleh try?
Pujukan kwn2 yang jual?
No...No... takde sesape pun yang pujuk. Alasan dan musababnya ialah sebab susu saya sangat merudum. Sekali pam cuma leh dapat 1 oz je. So dalam sehari saya boleh dpt 10 oz. Walhal anak saya minum 14-16 oz sehari. Susah hati sangat time tuh. Allah je yg tau. Sebab mase mengandung lagik saya dah tekad nak fully breastfeed anak saya.
so, apa yg saya wat?
So, amek risiko berani mati. Saya beli Shaklee. alhamdulillah ia sangat membantu saya. 


 Tujuan saya bukan nk promote but just wanna to share kebaikan/kelebihan yang perasan since sy menggunakan ESP & Alfafa ni. 
First skali, anak saya cepat kenyang. Klo dlu anak saya akan minum susu lama. But now die dah tak bergayut lama. Maybe susu saya lebih banyak power. :)
Second, susu saya lebih pekat n marvellous than before.
thirdly, at the same time, saya dah x mengalami masalah kulit kering. Klo dlu kulit muka saya sangat kering, sekarang rasa lembap je.


Disebabkan, saya rasa banyak kelebihan SHAKLEE ni, so dengan hati terbuka saya telah mendaftar sebagai ahli shaklee yang sah. For those yang really interested nak tau pasal alfafa n ESP just contact me. Saya cuma ingin share kelebihan produk yang saya gunakan. Sekarang ni alfafa tengah promosi. Buy 6 free 1. so, mmg xrugi beli tuk sape2 yg nk try.

and for those yang nak beli produk SHAKLEE boleh gunakan ID saya or contact me directly.

Norazah Binti Abdullah
No. iD 909161

Comments

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…