Skip to main content

Ayat Aku Lagi STYLO!


Hello ! hello !!! hai sume! di sini harini aku dengan penuh berbesar hati jantung dan limpa mengumumkan harini adalah hari lahir aku yang ke 29 thn oPPss!! terbocor rahsia lak tapi cam biasa la walaupun umur aku dah mencecah 29 tahun tapi rupa dan wajah ku masih ala-ala 19 tahun wahaahaa jangan jeles ekk kerana sape yang jeles akan kena jual wuahhaaa  dan sempena hari ni adalah hari lahir ku dan hari yang istimewa utk aku 2 april 2011 jadi aku dengan berbesar hati ingin menyertai contest yang ditawarkan oleh ABG ZAM yang kebetulan contest dia adalah sama ngn hari jadiku so terima kasih ABG ZAM  kerana menganjurkan contest meletup ni sempena befday ku (padahal ABG ZAM xkenal pun) dan sape-sape yang berminat tuk join contest die boleh klik pada link ABG ZAM yang ensem n hot opsss terbodek lak hehehe jgn marah ek ABG ZAM gurau - gurau cket opsss jangan mare ekk nanti kena jual klo tak kena jual kena lelong cukup la hehehe oppsss melaluk lak aku ni yang sebenarnya hari ni  first time bukak blog ABG ZAM dan secara tidak rasmi nya menjadi follower die yang ntah keberapa klo tak salah aku yang ke 279 waaa banyaknya follower dia ehhehe kagum-kagum & tahniah-tahniah hehhe alamak tiba-tiba terasa kerdil plak aku ni nak banding ngn dia sbb follower blog aku ni baru berbelas-belas orang heheheh dan post yang baru wat pun ala kadar je dan boleh dikira tapi kira dengan kalkulator laa bukan jari ek heheh dan aku nak wat post pun jenuh fikir sbb bukan ari-ari aku ada idea ehheheh klo ada idea pun idea darjah 1 emm mungkin bakat tuk jadi blogger masih jauh lagi heheh takpela tapi yang pastinya hobi aku hari-hari adalah belek-membelek blog orang tapi sebagai silent reader je la heheh dan dari situ juga aku jumpa blog ABG ZAM ni dan seterusnya terjumpa contest yang menarik tertarik dan Da'boom ni dan untuk pengetahuan ABG ZAM saya jumpa blog nih semasa dok belek-belek blog yg pada firasat ku sangat menarik iaitu blog Blog Melayu Frustasi mlm tadi iaitu mlm aku menyambut hari lahir ywuahhaaa tapi papepun aku mmg suke join contest sbb dan asbabnya senang je sbb aku sokmo xder idea nak wat entry huhuhu klo ada idea pun kadang-kadang xtau camna nak tulis huhuhu dan aku sangat kagum ngn blogger -blogger yang ari-ari wat post menarik cam ABG ZAM ni heheh alamak dan terbodek lagi ampun kan daku ABG ZAM hehehe jangan mare ek tapi betul ke or layak ke aku panggil ABG ZAM ni sbb ntah-ntah ABG ZAM ni masih remaja mungkin taraf adik kot tapi yang pastinya bukan taraf anak ek heheh tapi aku pun remaja gak cume remaja tua cket la heheh so bile di tambah tolak dan di darab bahagi boleh la panggil ABG ZAM dan sebelum aku mengakhiri chit-chat  yang kurang terlampauu ni aku nak wish SELAMAT HARI LAHIR pada diriku semoga selepas ni hidupku dan keluargaku sentiasa diberkati Allah AMIN dan juga kepada sahabat-sahabat ku yang membaca post Ayat Aku Lagi STYLO! ni jom la kte join contest ni walaupun mungkin tak menang atau mungkin menang tapi tak kesah la sbbnya sekurang-kurangnya terisi gak entry tuk hari ni hehheeh babai n jumpa lagi k sbb jap lagi aku nak gi ronda-ronda kat seremban sempena befday bersama ngn suami tercinta dan time-time ni la nak mintak hadiah yang paling istimewa heheh sbb kalo nak tunggu die bagi taktau la bile so sebagai isteri yang solehah dengan muka yang kurang malu sempena befday arini aku akan mintak hadiah yang istimewa dan sudah semestinya dia kena belanja aku makan makanan yang paling best heheh alaa befday kan setahun skali hehehe dan sesape yang nak makan kek boleh datang ke rumah saya ek di Bahau, Negeri Sembilan tapi tuk hari ni je la and no tomorrow ekk babai cha chin chaw

Comments

  1. ahahaha..panjang sangat! tapi sangat awesome ayat yg digunakan
    haha! banyak sangat bodek abang zam ni kang suami marah! ahaha..abang masih remaja la..tapi dah punya gadis & gadis abang suka panggil abang..

    terima kasih kerana juin & SELAMAT HARI LAHIR! :)

    ReplyDelete
  2. phew! mantap la..kalah la aku camni...haha

    ReplyDelete
  3. happy bufDay..semput ni...hahaha...gudLuck.:))

    ReplyDelete
  4. happy bufDay..semput ni...hahaha...gudLuck.:))

    ReplyDelete
  5. adeh letih nak menghabis bacanya. nway gud luck :)

    ReplyDelete
  6. join suke suki je sambil mengisi masa lapang diujung minggu nih...heheh

    abg zam jgn isau..husband sy dh bg green light utk berblogging heheheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…