PULUT DURIAN

malam ni kami makan DURIAN & PULUT bersama-sama nodin and the geng (daus n shahrul)
habis 5 biji durian...kui kui kui ...mlm ni sume tdo dalam kepanasan....
x ingat la ape gred durian tu tp kami beli RM12.00 sekilo...dan sebijik durian hampir dua kilo...
jadinya 5 biji durian total Rm90.... tapi sgt berbaloi sbb sedap....


dan petang td aku try wat pulut ..first time...nsb baik jadik....(pulut kukus ngn pulut tanak)
Klo kat utara, durian ni kami mkn dengan pulut. Lepas tu pulut tu kami bubuh santan dan juga gula... sedap!! rupanya kat kelantan makan benda yang sama..kui kui .... tu yg aku beria wat pulut...


daus n shahrul dah biase makan durian ngn pulut...so xder hal...cuma nodin..heheh yang xpernah..mungkin rasa pelik kot...biase la org KL...heheh...tp last-last die cuba gak....berselera gak die makan....biase la bakal org kelate..opsss!!!
Alhamdulillah semua habis di ngap..tinggal kulit durian jek... x sempat nak snap picture diorng mkn !...




Resipi pulut durian (Tanak)
2 cawan pulut
1 cawan air
cara :
Basuh pulut dan masak seperti masak nasi biasa !


Resipi pulut durian ( kukus)
2 cawan pulut
air
cara:
pulut di rendam dalam air dalam 3 jam
kukus pulut sehingga masak

Santan
Santan + masukkan garam sesedap rasa.



Comments

  1. woww!!nampak sedap!! rajinnye k.azah masak..mcm2 plak tu..hehehe..

    hari tu kitorg makan durian tepi jalan kat selekoh tu..hehe..

    ReplyDelete
  2. heheh tak rajin pun sbnarnya..tapi sbb kak azah suka makan...hehehe

    xper...mkn kat tepi jalan pun ok gak..leh mkn ramai-ramai ;)

    ReplyDelete
  3. azah; memang awak nick name yang banyak eh? maaflah, semalam sy tak dapat hadirkan diri. ada urusan peribadi :-)

    battery hp plak kong trus, so tgh malam baru sampei meset awak.

    untunglah mereka dapat makan free lagik! huhuhuhu~

    ReplyDelete
  4. ambo mari cni..meleleh air liur..^^
    buoh durian ambo tok buoh lagi..sedih ambo..nasib baik demo share resepi..tapi lau share pulut betul lagi best..kenyang jugop ambo nih..hehhe

    ReplyDelete
  5. inani..klo buleh meme nak share pulut skali...tp nak wat gane ...sharing di alam cyber kan..heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

resipi Daging Black Pepper

Resepi Kek Coklat Moist Anis