Skip to main content

mungkin ada hikmahnya

selepas 15 hari bergelar isteri kepada mohd fahmi b ab rahman....arini oppsss...semlm aku meninggalkn die tuk menghadiri bengkel...huhuhu....walaupun sebenarnya berat....bukan berat tuk meninggalkn dia....tp sebenarnya berat tuk menerima jawatan pegawai latihan staf...huhuhuh
 
emm...n aku pun sebenarnya x happy pun nk memegang jawatan ni...tp aku kuatkn semangat..setiap yang berlaku mesti ada hikmahnya....ALLAH je yg tau....semoga kebahagian dan rahmat serta berkat dari Allah akan menjadi milikku selamanya...AMIN....
 
bg aku...jika aku sekadar penyelaras pun dh ok....aku blum berfikir tuk smpai ke tahap pegawai...aku nk keje seronok2 dlu....huhu...sebab aku bukan seorang yg berkepimpinan n bukan seorang yg suke pegang jawatn n juga xske g meting...huhuhu
 
 
 

Comments

  1. masih bersisa nampaknya kesan penstrukturan semula nih. ehem, inilah adat dlm kijo,ada masa kita di atas,ada masa kita di bawah. sekarang,Allah uji awak dgn jawatan pegawai. suka atau tidak, walaupun kita sama2 tau yg penstrukturan semula nih dimanipulasi oleh org2 tertentu, kita tetap kena back to basic. ini ketentuan Allah jua,azah. yup,tepat sekali, pasti ada hikmahnya. jangan terus-terusan ikut rasa hati yg berat, sbb bimbang kita takkan ikhlas dan redha dlm menjalankan tanggungjawab yg diamanahkan. yg pasti, kita akan sama2 buat yg terbaik~
    awk sebagai pegawai pembangunan staf, fahmi sebagai pegawai kursus pendek,dan sy sebagai penolong pegawai kursus pendek.

    ***sy juga tak suka jwtn baru sy nih. dan sy tak sabar nak tggu first mitim sbb nak tau apo tugas baru sy.tp, mcm sy cakap...suka atau tidak, sy ttp kena terima dan menunggu arahan dr boss sy (fahmi) dan kjpsh. hurmmm...setakat nih ilex lagik sbb takdo apo2 mitim n kijo pun.kuikuikui

    *** sy juga tak suka bila kna ganti org pi sana sini bw student esp. tp,tiap kali sy pikir balik..sapo lagi yg nak ganti klu bukan sy? smua org takmau dgn macam2 alasan.sbb sy pk, klu sy pigi, ilmu sy dpt, pengalaman sy dpt,dan klu sy hentikan mulut sy dr banyak komen,ikhlaskan diri, sy akan dapat pahala. biar penat di dunia,asalkan berbaloi di akhirat sana :-)

    apopun, jalani hidup dengan tenang dan tabah. takde hidup yg sentiasa gumbira dan ceria tanpa ada masalah.klu ada pun, buat2 ceria dan gembira aje :-)

    ReplyDelete
  2. tq meshe...emmm sejukk hati dengar nasihat awak...insyaAllah...kte try wat yg termampu...

    maybe setiap yg berlaku ada hikmahnya...Amin...AALLAH je yg tau kn

    ReplyDelete
  3. yes, hanya Allah yg Maha Mengetahui apa hikmah yg tersembunyi.

    dan Allah juga Maha Mengetahui apa yg terbuku di hati kita, sama ada kita ikhlas ataupun tak.

    so, takperlulah pikir sgt, kay :-)
    yang penting, enjoy!
    take care, baby...ceriakan dirimu :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…