Skip to main content

 10 Mei 2010 - dalam hatikuuu 



em....Ya Allah Kau jadikanlah perkahwinan ku sebagai rahmat n berkat dr Mu utk aku, fahmi, keluarga ku n keluarga Fahmi...
aminnnnnnnn

Comments

  1. rilex la babe...awak mesti jadi menantu kesayangan mak mertua nyer...pandai2 bwk diri kat tpt org k!! insya'allah awak akan disayangi keluarga mertua...jgn lupa sll la tanya khabar ur MIL..call at least seminggu sekali n biler blk kmpg jgn lupa bwk buah tangan n nak raya tu jgn la lupa bg la kain sepasang ke tudung ke kat ur MIL..amik hati hehehe..n raya nanti hulur2 la duit raya kat dia...anggap ur MIL tu cam mak sendiri n pandai2 borak2 dgn dia..n bile kat umah mertua jgn lupa bgn awal n terus wat bfast or kalau malas pun gi beli je..jgn lupa tunjuk skill masak tuh hehehe..biar ur MIL rilex je bile menantu ada kat umah...sekali sekala bwk la dia gi jejalan kat ktan tu amik angin...insya'allah kalau awak syg ur MIL cam mak sendiri, dia pun akan syg awak jgk cam anak sendiri...good luck menempuh alam rumahtangga...kalau gaduh2 dgn hubby nanti jgn sampai bwk sblm tdo..minta maaf dl sblm nak tdo..berkat hidup nanti..

    ReplyDelete
  2. tq yana...insyaAllah saya ingat pesanan awak...
    mintak2 makbul doa n kata awak. Amin

    ReplyDelete
  3. wisau sgt nih...ingat pesan yana tuh sokmo2.dia yg lbh berpengalaman.hak3.sy no komen~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips 10,000 Langkah Sehari

Assalamua'laikum Wbt


Sape kata nak kuruskan badan perlu keluarkan modal ?  Sebenarnya ada cara mudah dan jimat untuk kuruskan badan tanpa keluar sesen pun. Dan semua orang boleh lakukan tanpa mengira darjat,status,bangsa,agama mahupun keturunan. Caranya ialah dengan berjalan kaki... 
Sabtu lepas kat Jempol ada satu program Gegar 10,000 langkah sehari demi kesihatan yang sihat. Ramai sungguh org yg join. Makcik-makcik dan pakcik-pakcik pun ramai. Kanak-kanak dan bayi cute dan comei pun ada. Alhamdulillah sume dah ada kesedaran. So, kita ni bila nak sedar..heheh
Untuk ke arah kehidupan yang lebih sihat, kita sepatutnya berjalan 10,000 langkah setiap hari. Hah..jangan terkejut. Banyak memang la banyak! tapi 10,000 langkah ni adalah berjalan sejauh 7 hingga 8 km sehari. Maksudnya ia dikira dari korang bangun tido pukul 6 pagi tu sehingga la sebelum korang masuk tidur semula. So, total semua haruslah 10,000 . "arghh lega rasa, sonang jo tu". Oleh itu kesimpulannya, 10,000 langkah…

NASI TOMATO vs AyAM MaSak MeRah Vs JeLatah

Lunch kat bahau semalam tuk dua orang RM 14.00....
pergh terasa mahal sangat... x berbaloi pun ngn makan nasi n ikan n air kosong...hubby lak amek nasi separuh, ikan ngn hati n air teo ais....tiba-tiba rasa membazir lak makan kat luar....semalam makan kat luar Rm 14...sehari seblum semalam makan kat luar gak RM 13.60...emm...kalo beli ayam sekor dalam RM 13.00 boleh makan tuk seminggu....dan sekor ayam tuh leh belanja kawan-kawan makan kat rumah...setakat  5 , 6 tu lepas la...
Bincang-bincang ngn hubby...lebih elok masak klo xder hal....boleh jimat....n jimat....lagipun kami berdua sentiasa berpoket kosong....jadinya seperti dirancang tghari ni kami akan balik masak...dalam dok fikir nak masak per... tiba-tiba terasa nak makan nasi tomato...fikir-fikir balik...susah gak nak wat nasi tomato niebanyak kejer.....
dalam dok fikir tu...sempat gak belek-belek resipi kat tenetlast2...nk wat nasi tomato gakdh lama x masak special

ni la resipi yang di cedok dari 
 http://periuktanah.blogspot.comres…

resipi Daging Black Pepper

kenyangnyer...huhuhu.....rasa puas sangat dapat makan masakan sendri...
lunch tadi sempat balik n masak dirumah ;)
nasi putih dengan daging masak black pepper ;)


resipi daging Black Pepper (simple)



satu mangkuk daging black pepper ( if nak daging lembut, daging direbus dahulu)then perap dengan sos black pepper n biarkan lebih kurang 5 minit...klo nak sedap perap satu jam
dua sudu sos black pepper
dua sudu sos cili
dua sudu sos tiram
1 sudu kicap
1/2 air rebusan daging
2 ulas bawang putih
1cm halia
1/2 biji bawang besar yang dihirs nipis
2 helai daun leimau purut.
1/2 sudu tepung jagung dan dibancuh bersama 3 sudu air (kacau hingga rata n tidak berketul)


langkah-langkah nyer

1. Masukkan dua sudu minyak ke dalam kuali sehingga panas
2. tumis bawang putih dan sedikit halia ke dalam minyak. Kacau sehingga kekuningan
3. Masukkan daging. dan kacau rata....
4. Masukkan segala jenis sos yang ada dan kacau higga sebati
5. Masukkan air rebusan daging..then kacau2 hingga sebati
6. Masukkan sed…