Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2018

Berbakti pada siapa?

berbakti pada siapa?

klo kite suami..berbakti pada mak..confirm syurga... tp klo kite perempuan.. Berbakti pada suami..confirm Allah bagi syurga.
tapi susahnya nak berbakti pada suami kn. Allah je yang tau. sbb tu bagi seseorang isteri nak masuk syurga cukup senang..hanya berbakti pada suami.

dulu aku rasa benda ni senang. macam minum air kosong je. tapi bila berhadapan dengan 8 tahun tempoh menjadi isteri, aku rs memang susah. dan aku rasa aku bukan seorang isteri yang baik dan taat. kata-kata kita kasar. suami suruh buat A.. kita buat B. suami cakap No.. tapi kite nak YEs... tapi Allah dah suruh kite taat pada suami ..tp kenapa susah untuk kita laksana...  

Rasulullah S.A.W sebut dengan jelas tentang perangai orang perempuan – saat berdepan dengan satu saja pun keburukan suami, si isteri boleh lupa dengan kebaikan suaminya yang lain. Perangai inilah yang paling banyak menjerumuskan perempuan ke neraka. 

mudah-mudahan Allah jadikan aku orng bertaqwa. 

dah si lelaki wajib taat pada mak die. …

Rezeki dari Allah

assalamualaikum dan selamat tahun baru semua..

alhamdulillah Allah masih panjang kan umur untuk aku menulis kembali blog yang dh lama aku tinggal kan. Tahun ni aku bakal menjejakkan kaki ke angka 36.. wow makin tua dah aku. dah makin jelas proses penuaan aku ni,. Dulu masa zaman sekolah..bila dr mahathir sebut wawasan 2020, aku fikir...lambat lagi tu...dan mustahil aku nk capai umur tu... tp skrng 2018..2 tahun lagi. dan memang xmustahil akan sampai peringkt umur tu.

Dan ujung taun lepas Allah hadiahkan aku izzat. My third baby. Sayang izzat.

Muhammad Izzat bin Mohd Fahmi 1 hari (20 oktober2017)
ni masa dh 47 days...
alhamdulillah atas nikmat Allah. and dh 3 anak syurga aku. dan 2 dari 3 adalah czer. so that means if ada rezeki yg ke 4..or course czer...   and after bersalin , sorang dr ni dtg jumpa aku..
   " puan.. di hospital pilah ni if dah 2x czer..so yg ketiga wajib czer dan peraturan kt sini lepas 3x czer..wajib ikat"
aku terdiam. bukan sebab takut czer or ikat.tapi t…