Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Yani masih bernafas

Alhamdulillah yani masih bernafas hari ni. Kalau nak ikutkan hari ni hari ke 6 yani koma. Malam tadi dapat info dari adik yani yang yani disahkan brain death. Otak yani dah tak berfungsi. Ya Allah sedihnya. Engkau Maha Kuasa. Semua adalah pinjaman dari Mu. Dan bila-bila masa saje Engkau boleh tarik balik.. Dan dimaklumkan pagi ni, parents yani akan decide whether nak stopkan bantuan oksigen ke x?

Dan baru dapat maklumat, parents yani dah boleh terima hakikat. dan oksigen telah dihentikan. Namun hingga saat ini yani masih bernafas. Dan kami sahabat-sahabat yani masih berusaha berdoa agar Allah memanjangkan umur yani agar kehadiran yani dapat membesarkan anaknya Nurul Iman.

Sungguh dengan apa yg berlaku rasa lebih insaf...Kematian sangat dekat ngn kita...



Esok Milik Siapa?

Dunia hanya pinjaman untuk kita... Entah esok atau lusa Allah akan menjemput kita.
Tapi hari ni, tika ini, saat ni..kita masih alpa dan lalai mengejar dunia. Mencari kemewahan dunia yang sementara. Melupakan Allah yang Maha Esa. Kerna kita masih anggap dan rasa esok masih ada untuk kita. Tapi sebenarnya esok memang masih ada tapi belum pasti untuk kita. Dan hari ini kita bekejar-kejar mencari duit, mencari pangkat dan harta sedangkan Allah ada untuk kita.

Emm hari ni sangat terkesan kt aku sebab terbaca kisah kawan baik aku kemalangan sekeluarga dan dia dan suaminya masih koma! uhhh... rasa semalam baru berpisah dgnnya. Rasa terkejut ! Dan syukur dgn kebaikan budi dan hati, ramai kwn-kwn yg mendoakan dia sembuh. Ya...mmg yani sangat baik. Periang. Kat sekolah dulu, mmg ramai org suka ngn yani termasuk cikgu-cikgu. Tu la kelebihan yani. Yani Sangat Baik. Sebab tu semua orang sayang kt yani. Dan klo ada orang sayang kita, bermaksud Allah pun sayang kita. jika ada org tak suka kita, mung…

Alhamdulillah

Alhamdulillah Terima Kasih Ya Allah kerna Permudahkan Urusan mak Terima Kasih Ya Allah kerna memperkenankan doa ku Terima Kasih Ya Allah kerna memudahkan urusan mak.... 

Permudahkan Ya Allah

Ya Allah permudahkan urusan aku untuk bawak mak pergi mekah... Maafkan aku atas keterlanjuran kata-kataku.. permudahkan segala urusan visa, dokemen kami Ya Allah... Ya Allah bantulah permudahkan urusan mak aku... Berilah kegembiraan dan kebahagiaan pada mak... Aku mohon padaMu Ya Allah agar permudahkan urusan ku, mak dan seluruh keluarga ku utnuk ke Mekah... permudahkan segala urusan dokumen.... dan juga permudahkan urusan kami di sana...Amin

RESEPI KEK COKLAT YANG SANGAT MOIST

Today i'm gonna share with all my blog readers recipe coklat cake yang very moist. So far dah banyak recipe yg aku try, yg ni paling best...


BEST MOIST CHOCOLATE CAKE RECIPE
RESEPI ASAL : http://www.bestmoistchocolatecakerecipe.com/



Bahan-bahan :
2 cawan tepung gandum
2 cawan gula
3/4 cawan serbuk koko
2 tsp soda bikarbonat
1 tsp serbuk penaik
2 biji telur saiz A @ B
1 tsp garam
1 cawan buttermilk (resepi buttermilk di bawah)
1 cawan Mazola vege oil (Sy guna minyak jagung)
1 1/2 tsp asen vanilla
1 cawan air mendidih

Cara Penyediaan :
*Panaskan oven pada suhu lebih kurang 180 C untuk membakar secara perlahan.
*Lapik loyang kek dengan kertas kalis minyak.
*Masukkan semua bahan di atas kecuali air mendidih ke dalam mixing bowl.
*Putar pada kelajuan sederhana selama lebih kurang 1 minit. Kemudian masukkan air mendidih dan teruskan memutar hingga sebati.
*Tuangkan ke dalam loyang.
*Bakar selama 1 jam atau sehingga kek masak sepenuhnya. (sy bakar dengan suhu 180 C selama lebih kuran…

PENTINGNYA PENJAGAAN WAJAH....

Ingin aku tekankan disni...bahawasanya penjagaan wajah itu sangat penting...
Kenape?
Jika anda tidak menjaga muka..maka kulit wajah anda akan menjadi kusam... dan anda akan nampak muka anda 10 tahun lagi tua dari umur anda yg sebenar...

ini adalah contoh wajah seorang blogger yg sangat kusam... termasuk hari ni dah 5 tahun face cleanser only sometimes( once a week), no facial, no scrub, no toner... n do nothing

help me !!.....


we go more closerr.....here what u can see



Skrng, aku tengah dlm proses utk memperbaiki sistem kulit...jeles tengok kulit yg cun...
and now aku dh jumpa pencuci muka yg sesuai...so sehari boleh cuci 2 kali...(azam taun baru)...

Dlunya aku bukan la pemalas (ayat cover line)....cuma blum jumpa pencuci muka yg sesuai...semuanya mengeringkan kulit...
Kulit akan jadi sangat kering..sampaikan bile nk pakai bedak, kulit jadi tompok-tompok...malu nk kuar rumah....
apa je kosmetik yg aku xpernah try...

1. safi .... - kulit kering n naik jerawat batu kt dlm kulit l…

OMEGA GUARD

Alhamdulillaj hari 1 februari 2013....ditahun baru dimana umur aku sudah menjangkau 31 thn...tuanya kn dan hari ni ilham dah 10 bulan lebih. Dan diusia 10 bulan tu ilham dah pandai berjalan, ketawa pastu pandai gigit org bile marah..huhuhu yg lagi ajaib semalam die balik dr rumah pengasuh, ilham pandai menari bile dengar muzik... waduh-waduh ini yg paling tak ku gemari hehehe... Dan yang paling best..ilham dah pandai sebut a few words... of course la first word yg ilham sebut adalah MAMA since 6 bln lagik ...pastu bila ilham 9 bulan die pandai sebut papa...n sejak die pandai sebut papa...die dh xsebut mama..ari-ari sebut papa... kadang die sebut mapa ( kombinasi mama n papa)... dan sejak akhir-akhir ni ilham dh pandai sebut abang dan kakak... n kat aku pun ilham panggil kakak...heheh...suka ati la... Emmm dan 1 februari ni dah genap 2 minggu aku amek supplement omega guard. Omega guard ni adalah minyak ikan yang kaya dgn DHA & EPA. DHA & EPA ni penting tuk otak yang cergas, …