Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Mutiara kata

Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah As salamu'alaikum para shbt. Ramai org dgn tak sedar memilih utk sedih, derita, stres, boring & d benci org lain. Org yg bijak memilih utk bahagia dgn byk berdoa, yakin yg Allah Maha Pengasih & beri kita yg terbaik, redha dgn setiap yg berlaku, cari hikmah dlm semua hal, byk senyum, bantu org, belanja org, maafkan org,... pakai minyak wangi, solat taubat, istighfar, tengok katun, syukur dgn apa yg di depan mata, buat kebaikan, nasihatkan org, dsbnya. Org bahagia insya Allah sihat, org syg, mudah buat keputusan, berjaya dlm pelajaran/kerjaya, hidup berkat, tinggalkan legasi hebat & Allah redha.

REZEKI DARI ALLAH

ALHAMDULILLAH ....terima Kasih Allah atas rezeki yang tidak terhingga.... Alhamdulillah.....aku panjatkan atas rezki yang tidak di sangka.... alhamdulillah....aku panjatkn pada Ilahi kerna insyaAllah dalam bulan 3 ni aku akan dapat baby....  harta yang paling bernilai dalam hidup.... dan yang paling tidak disangka-sangka sbb aku n hubby dapat naik gred ke DH44...alhamdulillah.... rezki yang paling tak disangka :D 

maksud :  dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya),
Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.
Ada orang kata semua tu rezki…

DETIK ITU SEMAKIN HAMPIR

rASAnya dah berbulan aku tidak mengupdate blog....since  bulan 6 taun lepas rasanya....  bukanlah sibuk sangat ...tp huhuh lebih pada xder idea.....yg ada idea cuma baca blog org...
n this week gak aku dah genap 9 bulan... :D yea.....lagi a few weeks to go... n since isnin lepas, perut aku asyik meragam...huhuh dan nak bersalin ker....
huhu seharian cirit birit...benda yang xpatut kuar pun dah kuar......
nasib baik ada cik abg yang sangat memahami...thans ek my dear...may Allah bless youu

Ramai yang kata aku akan bersalin awal....tul ker.....akupun xtau...
n ramai yg kata senak tu tanda-tanda dah dekat bersalin.....

ni la rupa aku skrng.....yg semakin di pam-pam