Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

aku mengamuk ngn students...........

huhuhu.....arini...memmang memenatkan...kelas math 3 jam....yang penatnya bile mengajar 26 org pelajar ...yang mana 25 org lelaki n sorang je pompuan....
nakal sangat....sampaikan mencabar kewibawaan aku sebagai seorang pensyarah....

tiap kali aku masuk kelas....diorng asyik nk balik awal....tu satu hal....yg mana keadaan masih boleh kawal... 

bile bagi tutorial dlm kelas...masing2 wat bising....wat keje ngn mulut....ada yg xwat..main2...ble tegur...wat....sume nk kena tegur....ada sorang students aku tuh...asyik main handphone jer...tiap masa....sampai kan lastly aku rampas...then merayu2 .....

sampai td...dalam 15 minit lagi masa nk habis...aku plan wat kuiz.. aku bg soalan..sape yg leh jawab ..leh balik....itu la saje caranya aku rasa mungkin boleh refresh balik diorng....


soalan pertama aku bagi..pembundaran...aku rasa soalan yg sangat senang....adik aku petik jari je leh wat...tp ye la...students aku kn sijil...so xleh nk compare la... memula....ada sorang yg jawab...bagus la...then a…

kanak-kanak akhir zamannnn

ni satu cerita yang aku nak share...dimana aku telah dapat...copy n paste dari laman web..isuhangat.net.....
yang mana cerita ni klo baca...memang amat mengejutkan....kanak-kanak zaman skrng xmcm kte dlu2...uhuhu.....dan aku risau...camne la anak2 kte nnti...


dipetik dari web..isuhangat.net...

 Tapi.. Papa buat kat Mama boleh? (renungkan la)
Terkedu…!!!! Itu saja satu perkataan yang mengambarkan perasaan aku saat aku mendengar kisah yang diceritakan teman. Aku tidak mampu untuk berkata, marah tak mampu aku zahirkan, tapi sedih yang teramat rasanya..
Kisahnya :
Nini bekerja disebuat pusat asuhan dikawasan elit yang kebanyakkannya didiami orang melayu di X . pusat asuhan yang menempatkan anak2 golongan bijak pandai dan dah tentunya juga berada. Pusat asuhan yang bagus, system yang teratur, disiplin yang baik. Malah bagusnya majikan Nini menerapkan nilai2 pendidikan Islam sedari kanak2 ini kecil lagi.
Dari peringkat bayi hinggalah prasekolah, terdapat lebih kurang 50 org semuanya anak2 …
tag I got from my friend's blog.

THREE NAMES I GO BY:

1) azah-my name
2) makkkk -my beloved one
3) f _ _ _ _  - my hubby to be...insyaAllah

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE:
1) lecturer at ipoh -(keje 1 thn kat ipoh...)
2) Cikgu tuition math n sains  ( part -time mlm2...kat ipoh....) heheh
3) clerk - only one month -( soon after i graduate from usm)

THREE PLACES I HAVE LIVED:
1) perakk .... (my lovely kampung...huhuhu )
2) kedah  (tempat lahir ku yg tercinta)
3) nibong tebal...(tempat study masa kat 'u')

huhhh...want 2 add more
4) ...seremban....(during my matriculation)
5) ipoh.........
6).....curently ---bahau....bile mau pindah ni.....

THREE TV SHOWS THAT I CAN'T MISS:
1) merlin
2) no more
3) else

THREE PLACES I HAVE BEEN:
1) only
2) in
3) Malaysia-
huhuhuhuuh

THREE PLACES I WANT TO GO:
1) Mecca
2) anywhere as long as with my.........
3) ......


THREE OF MY FAVORITE FOODS: 1) My mom's cooking!
2) ..

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO:
1) my wedding day...
2)
3)



THREE FAVORIT…

1st preparation - bunga dip

first preparation yg telah aku wat majlis kahwin aku...bunga di...huhuhu
agak lama menyiapkan nya...akhir nya jadi...ni la hasilnye...hhehehe

barang-barang wat dip first time wat